Your cart
Bier Breda

de epische weg naar ONs ontstaan

Dus jij wilt alles van ons weten? Leuk. Ga er eens lekker voor zitten, en lees onze onstaansgeschiedenis hier.

brewing company

Het verhaal is gestart met het biermerk, Big Belly Brewing Company. Dit bedrijf is in de zomer van 2016 gestart door 3 Bredase vrienden, Remco, Willem en Tom. We zijn gestart met een gedachte, niet om iedereen een Big Belly te geven, maar om jou te herinneren dat je keihard moet genieten! “The good old days are now”.

Een leeg glas

Tom liep al een tijdje met de wens om deze gedachte tot leven te laten komen op een eigen plek. In de zomer van 2019 liep hij achter langs een pand aan de Haven, zag om 21.30u nog zon in de stadstuin en was verkocht – figuurlijk natuurlijk. Het pand was als een leeg glas – een grote bouwput vol met potentie om er iets moois in te zetten, perfect voor een totaal nieuw concept.

In januari 2020 heeft Tom het huurcontract ondertekend, nog net voordat heel de wereld op zijn kop stond door Corona. Dit heeft ervoor gezorgd dat we na een half jaar verbouwen, meteen een half jaar dicht moesten blijven. Vet verhaal, maar we slaan wat over; er was nog een groot puzzelstuk dat ontbrak! Iemand met meer horeca-kennis dan een tikkie teut op bierfestivals tappen en 1000 ideeën bedenken. Gelukkig heeft Jet zich in het voorjaar van 2020 aangesloten bij het project, één van de meest ervaren biersommeliers van Nederland, met veel brouw ervaring en… ervaring in horeca management. Top!

wij selecteren én creëren producten. zelf.

Het toegankelijk maken van goede producten is echt de basis van het concept. Om dit waar te kunnen maken moeten we bijzondere producten kunnen aanbieden en zijn we de bar volledig onafhankelijk opgestart, zonder contract met een massaproducent. Wij bepalen wat wij serveren. Erg lastig en zeer zeldzaam in Breda. Dat merk je in de bier selectie: bij binnenkomst zie je meteen onze trots, de best mogelijke tapinstallatie met 24 tapkranen, waarvan er minimaal 12 bieren op staan die we zelf creëren. Geïnspireerd op onze bieren serveren we creative comfort food in kleine porties, gemaakt om te proeven. Daarnaast hebben we 24 hele toffe wijnen van een beperkt aantal wijnhuizen, keuze uit in Breda geroosterde koffiebonen door onze vrienden van Cook&Boon en diverse toffe whiskeys die bijvoorbeeld op ex-wijn en ex-bier vaten hebben gerijpt.

stadstuin met het langste zon van breda

We zijn verliefd geworden op het pand door het aantal zonuren van de tuin, dus reken er maar op dat we hier diverse leuke proeverijen, feesten en gezellige zomeravonden gaan beleven. We zullen de tuin steeds verder uitbouwen, dus kom zeker vaker terug om de nieuwe sfeer te proeven!

Een team met product en vakkennis

Als je het als horecaondernemer even niet meer weet hoe je het personeel moet trainen of je wilt de bierkennis opkrikken, dan kom je bij Jet uit. Gelukkig staat ze fulltime in onze zaak, en dat ga je merken. Al het personeel heeft productkennis en zijn door ons opgeleid. Daar zijn we trots op!

helemaal tot hier gelezen?

Wauw, wat leuk. Kom maar gewoon snel langs, dan ervaar je het zelf. Veel gezelliger!