Your cart

Big Belly’s HIgh wine

Hi! Ha! High Wine! Bij de Big Belly Bar & Garden houden ze van wijn, en dat laten ze je proeven ook.

Oké, Oké, bier kan voor origine wel onze eerste grote liefde zijn, maar wijn is onze minnares. Met de mooie wijnen die bij ons op de kaart staan, hebben we een mooie High Wine voor je samengesteld. Hier zijn we diverse opleidingen en lekker veel proeven op gekomen. We hebben we een paar top ‘monocépage‘ wijnen uitgekozen (dat zijn wijnen gemaakt van één druif, onthoud deze term om indruk te maken op je gezelschap) en een paar prachtige wijnen met twee (bicépage) of meerdere druiven (assemblage).

Hoe werkt de High wine?

De high wine bestaat uit drie of vier rondes. Per ronde is er een wijn geselecteerd met bijpassende gerechten uit onze comfort cuisine! Uiteraard aan te passen naar allergieën en/of dieetwensen.

Ronde 1:
VILARNAU | Cava Brut | Spanje
~ Brabantse oude kaas van Fromagerie Guillaume & 24mnd gerijpte Pata Negra
~ Mo Phi’s Nuts – Pinda’s en cashewnoten met Thaise kruiden, limoenblad en chili

Ronde 2:
TÜZKO | Chardonnay Barrique | Hongarijë
~ Red Curry kroketjes – Met gele curry crème
~ Popcorn Shrimp – Tempura beslag | popcorn | miso mayo

Ronde 3:
POGGIO PASANO | Primitivo | Italië
~ Steak Tartare – Tapioca inktvis kroepoek | bone marrow truffle cream | Maldon flakes

Nog niet uitgeborreld? Zin in een vierde ronde?
Probeer dan onze wisselwijn met shared dessert! (€9,50 per persoon)


Voor drie rondes is het €34,50 euro per persoon en voor vier rondes €43,50.

Elke zaterdag en zondag te reserveren, aanvang tot 17.00u.

Benieuwd naar onze hele wijnkaart?

___________________________________________________________________________________________

Big Belly Bar & Garden is gelegen in het centrum van Breda, aan de haven. Ook kan je in de zwoele zomermaanden genieten van een heerlijk glas wijn in de zon, in onze mooie rustige tuin. Het is de ideale locatie in Breda om in goed gezelschap te genieten van een glas/fles wijn!

Nieuwe Wijn

Nieuw op onze kaart: Tüzko, Chardonnay Barrique! De beroemde Italiaanse familie Antinori uit Hongarije maakt deze wijn. Mooie eiken, tonen van vanille, karamel en een romige afdronk. Nu zijn Hongaarse wijnen niet erg bekend in Nederland, maar toen de Markies een bezoek bracht aan dit land zag hij direct de potentie. Nu 20 jaar later komt die potentie ook tot uiting in de wijnen. Deze Chardonnay is op hout gelagerd en perfect in balans.

Uiteten in Breda

liever 0.0 alcohol?

Of je nou BOB bent, in blijde verwachting bent of gewoon geen alcohol drinkt, ook voor jou hebben wij een aantal verschillende alcohol vrije opties. Laat ons personeel dit weten, en dan zorgen we samen voor een passend alternatief!